Om Reiki & Kurs info

Reiki

USUI SHIKI RYOHO - NATURLIG HEALING SYSTEM AV USUI

Reiki är en gammal österländsk energimedicinsk metod som idag anses vara en friskvårdsbehandling för att både hjälpa sig själv och andra här.

Om Reiki

Reiki är en gammal österländsk energimedicinsk metod som idag anses vara en friskvårdsbehandling för att både hjälpa sig själv och andra här.

Reiki hjälper till att återfå ny kraft och energi. Läka de områden som behövs. Reikin arbetar både i fysiska, mentala, emotionella och själsliga kroppen, att återfå sin balans och harmoni i livet. I reikin arbetar man mycket kring ki-energin så att den får rätt balans och kraft.

Reiki utbildning riktar sig till dig som är nyfiken på energimedicin och healing. Kanske vill du utveckla din kunskap och förmåga till själslig och kroppslig läkning, både för att hjälpa dig själv och kanske för att hjälpa andra människor.

Reiki är en ganska så enkel teknik att lära sig. I steg 1 lär man sig grunderna, sen i steg 2, art och 3 får du mer djupare tekniker/verktyg för en djupare läkning och för att släppa taget på ting som sitter lite hårdare. Du får hjälp att omprogrammera negativa tankebanor och inställningar till positiva och kärleksfulla tankar.

Reiki för mig som healer och lärare så är reiki en del av mig, de är en livsstil man kan få om man väljer att bjuda in reikin varje dag i sitt liv, vilket jag rekommenderar. Så reiki är inte bara en behandlingsmetod anser jag. Ju mer jag själv bjuder in reikin i i mitt liv, så mycket bättre mår jag. Händer de trauman så läks de mycket fortare än innan, den hinner knappt sätta sig i kroppens system.

Reiki är helande och är en harmonisk, balanserande, högfrekvent livsenergi som allt och alla består av, med mycket gynnsamma läkande egenskaper.

Reiki bygger på övertygelse att Ki har en viktig betydelse vad gäller fysisk och psykisk hälsa. Fysiska och psykiska problem utvecklas när livsenergi/ki är blockerad och inte kan flöda fritt. Syftet med reiki är att frigöra dess blockeringar så att livsenergin kan flöda fritt, vilket hjälper kroppen att på naturlig väg läka sig själv. När Ki är hög och flödar fritt i kroppen stärker det immunförsvaret. När Ki är låg är risken större för att drabbas av sjukdom.

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet genom att stimulera den naturliga läkningsförmågan. Reiki är också namnet på själva metoden – japansk energimedicin som bidrar till djup avslappning, stressreduserande, lindring och självläkning på alla nivåer: psykiskt, fysiskt, emotionellt och andligt.

Reikienergin arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar "må-bra-hormoner" i kroppen som till exempel oxytocin. När man får en reikibehandling lägger man händerna i olika positioner för att stärka livsenergin och aktivera den självläkande förmågan hos människan. Man aktiverar immunförsvaret och den självläkande kraften inifrån. Reiki är den mest använda healingtraditionen i Sverige och den som det också går att visa vetenskapligt mätbara effekter från, eftersom beröringen ger stressreducering, lindrar smärta, och aktiverar ett välbefinnandehormon, oxytocin. Även om man inte tror på en övernaturlig kraft, och därför är bra att använda för stressreducering.


Reiki olika steg.

Reiki består av flera olika steg. Reiki steg 1 är gunden där du lär dig enkla tekniker till att hela dig själv och andra. Reiki steg 2 är fortsättning där du lär dig djupare helande tekniker samt att här får du lära dig att skicka på distans och resa i tiden. Reiki 3 består av 2 steg kan man säga där del 1 är Reiki art där du lär dig kirurgisk healing bl.a. och del 2 består av Reiki master som menas att man blir lärare inom reiki och du har all verktyg som Usui reiki kan erbjuda. Hos mig kan man även gå yttligare ett steg som är en bonus del som du kan gå efter steg 2. Den ger dig ännu fler reiki symboler att jobba med och fler tekniker att jobba med, som jag själv har till bra nytta av när jag utför reiki healing, mycket är från tibet där reikin oxå har sina grunder. 

Man väljer själv hur många steg man vill gå. Handlar de bara om att ge sig själv och ev. andra läkande och balanserande reiki så räcker de att gå steg 1. Men som många med mig så rekommenderas de att man går reiki 1 och 2 för att få med sig lite djupare tekniker och allt fler har intensivkurs under en helg för båda stegen om man går utbildningen fysiskt.

Att gå dem 2 sista stegen så rekommenderas de att de går ca 4-6månader minst emellan från steg 2. Allra oftast kör man reiki art och master stegen ihop under en helg.

Man känner bäst själv. Vissa räcker de med något steg, för andra vill man gå hela vägen för att bli komplett och hel med reikins magiska energi. Flera går master steget för sin egen skalle och inte för att lära ut till andra.

För varje steg ökar man reiki frekvensen och energin. Precis som på bilden ovanför så kan du se hur energin ökar för varje grad. Men vad lär man sig i varje grad kanske du undrar, här kommer lite grann vad varje steg innehåller. I Reiki 3 lär man sig art och master på samma gång. 

Reiki 1

Grunden

Självhealing

Healing till andra

Gassho meditation

Handpossitioner

Handscaning

Reiki till djur

Reiki till växter

Reiki till hemmet

Reiki till chakrasystemet

Joshin Kokyu ho

Avprogramering

Avgiftning

Reiki 2

3 symboler & mantra

Ögonhealing

Andas ut symbol

Beskära energi

Beskära band

Skicka distans reiki

Tidsresa

Rena platser

Läka känslor

Sei he ki - kapa mönster

Blodrengörning

Hela magen

Reiki Art

1 master symbol

1 symbol

Andlig kirurgi

Aura rening

Aura massage

Reikimeditation

Reikirörelse

Reiki promenad

Reiki Master

Att bli lärare

1 master symbol

Helande initering

Initering ceremoni

violetta andningen

Master meditation


Reiki Fördjupning - Bonus

Fler helande symboler

Läka tidigare liv

Återställa fröet som man planterat och kommit i obalans

Rena DNA systemet

Beskydd

Reiki Nivå 1 - Grundutbildning

För fysisk energibehandling på sig själv & andra.

Reiki hjälper till att återfå ny kraft och energi, att få balans i sin livsenergi och ki energi.

Läka de områden som behövs. Reikin arbetar både i fysiska, mentala, emotionella och själsliga kroppen, att återfå sin balans och harmoni i livet. I reikin arbetar man mycket kring ki-energin så att den får rätt balans och kraft.

Reiki utbildning riktar sig till dig som är nyfiken på energimedicin och healing. Kanske vill du utveckla din kunskap och förmåga till själslig och kroppslig läkning, både för att hjälpa dig själv och kanske för att hjälpa andra människor.

I första nivån lär man sig grunderna i reikin, hur reikin uppstod, reikin vi använder idag, hur man ger sig själv reiki och andra. Att använda och förstå reikins 5 viktigaste principer. Får även med dig i kunskap om att ge mat, dryck, växter och djur. Under utbildningen tar vi också upp hur och varför kan vi få blockeringar och vad kan vi tänka på.

Under utbildningen tar vi också upp hur och varför kan vi få blockeringar och vad kan vi tänka på. Vi tar även upp lite grann om energikroppens uppbyggnad. Tar även upp lite bonus grejer för att öka energin för läkning och få balans.

Reiki 1 innehåll:

 • Reiki 1 initiering
 • Vad reiki är, historia, bakgrund och viktiga delar att kunna
 • Reikin 5 principer
 • Praktisera reikins 3 pelare.
 • Egenvård av reiki - flera övningar
 • Att ge någon annan reiki
 • Torr bad - Kenyuko
 • Ge reiki till djur, växter, saker och mat mm.
 • Helande samtal - Hur man har samtal.
 • Känna energin i kroppen och händer
 • Gassho - Bön och meditation
 • Reiji Ho - Högre vägledning
 • Joshin kokyu ho - Meiditation
 • NENTATSU HO – Avprogrammera negativ energi
 • GEDOKU CHIRYO HO – Behandling för Avgiftning
 • Byosen-Scanning - Behandlings teknik
 • HATSUREI HO – Helhets ritual
 • Seika Tanden - Ett energicenter i magen


Reiki nivå 2 - Fortsättningsutbildning

Distansreiki, resa i tiden, kapa energiband & hela ovanor och fler behandlingstekniker. I andra nivån i reiki får du öka reiki frekvensen. Du får lära dig 4-5 reiki verktyg/tekniker för att skapa mer balans och djupare läkning.

Du lär dig bl.a. att kapa energiband som håller fast negativa energier. Du får med dig 3 viktiga symboler i reikin som öka reikienergin. Varje symbol har en betydelse och ett syfte. En symbol kan ha flera syften.

Du lär dig att resa i tiden, framtid, nutid och dåtid. Ibland behöver vi gå tillbaka för att läka något som hänt för att gå vidare i livet, kanske för att ändra tankebanor och livsstil lika så. Framtiden när vi har något betydelsefullt framför oss.

Du får även lära dig att ge reiki på distans. Både till en annan person, platser och händelser.

Att hela en ovana kan vara missbruk av alkohol, nikotin och socker. Hela situationer man är rädd för tex att ta körkort, efter en händelse, relationer och stress mm.

Som lite bonus får du med dig lite om kristallhealing och rena med rökelse, samt ytligare en kraftfull symbol.

Reiki 2 innehåll:

 • Reiki initiering
 • 3 helande symboler
 • Sänder man distanshealing
 • Rena platser
 • Tidsresa - bl.a. regression
 • Stärka mål
 • Hela ovanor
 • Kristallhealing
 • Pendel
 • Mantra
 • JAKI KIRI JOKA HO – Metod för att beskära negativ energi


Reiki 3 - Art & Master

Reiki 3 består av bl.a. kirugisk reiki healing - rörelsemetiation - Helande initering - Lärare

Har du gått de två första stegen i Reiki och känner att det börjar bli dags att fördjupa din kunskap och höja din energifrekvens ytterligare till högsta nivån i reikin - då är det dags för Reiki nivå 3 - Art & Master graden.

Reiki Art står för avancerad healing. Du lär dig 2 symboler ytligare. Du lär även auramassage med dina energifingrar som vi aktiverar, kirurgisk auramassage, Reikimeditation, och reikirörelsemeditation.

Master betyder lärare eller mästare av reiki healing. Du lär dig hur man initierar andra till att bli reiki healer. Du får även lära dig en helande initiering som är en behandlingsform att ta bort negativ energi och stärka mål.

Vi går även lite djupare inom mantran, en teknik som kallas kotodama i reikin. Samt att du får lära dig reiki promenad.

I första hand är denna kursdel för en själv och fördjupad kunskap av reiki healing och man får med sig många verktyg för att hjälpa sig själv och andra. Efter kursen kan du även hålla kurser själv i reikin när du känner dig redo och kunna för att lära andra.

Vanligast är dock att man går den här kursen för sin egen personliga, själsliga och andliga utveckling i första hand. Man får initieringen till Master och tillgång till starkare energier att arbeta med både för sin egen del och för att hjälpa andra.

Här går man in på djupet i Reikin för att verkligen lära känna den på djupet. Det bör påpekas att efter en Reiki Masterutbildning är man inte "klar" - tvärtom, det är då man verkligen tagit steget att börja på allvar att växa och utvecklas med Reiki som följeslagare i sitt liv och för att hjälpa andra att lära känna och nå insikt om energimedicin i allmänhet och Reiki i synnerhet.

Den här delen är 2 delad. Första delen som även kallas reiki art ger dig en djupare healing teknik, många fler verktyg att använda. Andra delen blir man initierad mästare över sig själv och man får lära sig redskap som en master ska ha och man lär sig uppbyggnaden av att ha en reiki kurs.

Man får tillgång till 2 mastersymboler och dessa symboler är lika heliga som dem 3 första man lär sig i nivå 2. Symbolerna ger djupare läkningsfrekvens och anars vara väldigt starka. Används i både meditation, behandling och initiering.

Hos mig får man även med sig några ytligare symboler att jobba med för läkning bl.a.

Nivå 3 är mycket mer transformerande energi på djupare plan än tidigare.

Du får med dig hur man gör en flera dagars reikihealing på distans, så som 10 dagars och 21 dagars reikihealing.

Hur man utför en helande initiering på någon. Den är mer effektiv än vanlig reikibehandling för att stödja negativa energier i både fysiska kroppen och energikroppen. När även djupare att frigöra blockeringar.

De violetta andningstekniken för att hålla energin genom hela mastermeditationen och i initieringsprocessen.

Initera någon till reiki healer i alla 3 steg. Både fysiskt och hur man gör på distans.

Hur man bygger upp en utbildning och ett reikicenter.

Mantrar symbolerna - kraften bakom.

Kommer även lära ut hur man använder trumma och skallra. Ökar effekten är reikin och helande.

Utbildningen ligger på 2-3 intensiva dagar

Under denna master del får du lära dig:

 • Få master initiering
 • Läran om Master symbolen
 • Reiki promenad
 • Reiki gitter – kristallnät – Antahkarana symbol
 • Aura lära – Aura rening
 • Reiki rörelsemeditation
 • Andlig kirurgi
 • Mantra reiki symboler
 • Mantra reiki med klangskål
 • Avancerad reiki meditation 1 och 2
 • Reiki meditation expandera medvetandet
 • Att ge reiki initiering till andra
 • Violetta andningen
 • Att vara reiki master.


Reiki Fördjupning - Bonus

Denna bonus kan du endast få hos mig på Naturliga Livsenergin. Efter egen erfarenhet och vidare utveckling i Reikin så har jag funnit flera tekniker som kompletterar reikis arbete samt att flera av dem kommer från gamlanreikin, flera tekniker och symboler som härstammar ifrån Tibet. Denna del kan du gå när du går steg 2 hos mig eller om du önskar komplettera i efterhand som en fördjupningskurs. 

Du får bl.a. lära dig

 • Fler symboler
 • Aktivering och rening av DNA-systemet
 • Chakrarening
 • Rening av karmaenergi
 • Läka tidigare liv - fördjupning i regression
 • Återställa frön som kommit i obalans


Kurs/Utbildnings information

Förkunskap - Ingen förkunskap krävs för att lära sig Reiki

Antal deltagare per kurs 1-6 personer. - Bättre med mindre grupper. De händer ibland att de bara blir 1 anmälan och då körs kursen ändå. 

Man kan även gå utbildningen enskilt, man kan även boka egen kurs om ni är några som vill gå tillsammans utan andra okända personer med - detta kan önskas, kontakta mig via mail bara så kommer vi överens om datum. 

Kostnad för reiki utbildning och antal dagar - Nya priser från 1 okt 2023

 • Reiki Steg 1 - 1-2 dagars: 2000:-                              
 • Reiki Steg 2 - 1 dag: 2000:-                              
 • Reiki Steg 3 - 2-3 dagar: 6100:-                              
 • Komplett 3 stegs kurs: 9700:- - Kursen är under 6 månader - träffas 3 helger. 
 • Intenstiv utbildning i Steg 1 & 2: 2 dagars 3900:- 

Genom att gå reiki steg 1 och 2 under 2-3 intensiva dagar så får du med dig en större helhet och många verktyg till att hela både dig själv och andra, samt även på distans. Är du intresserad av att gå en fysisk intensivkurs i reikins 2 första steg under 2-3 dagar, Väljer du gå att gå tillfälle där de är 3 dagar får du med dig fler tekniker och symboler att jobba med när du utför reiki både på dig själv, på andra och på distans. Men väljer du att gå där de är 2 dagar får du med dig alla grund tekniker som ska ingå i varje nivå och steg. 

Anmälningsavgift på 20% ingår i kurs priset, anmäningsaviften betalas inte tillbaka om man skulle avboka kursen

Fysisk Kurs hålls i Karlstad - Adress Stinsgatan 2. - Ligger centralt i Karlstad nära till hotell och restaurang. Ligger centralt. ca 2 min ifrån tågstation & ca 5min ifrån busstation

Viktig information för dig som bokar fysisk kurs - Bokningsvillkor som godkänns när du tryckt på köp. 

Dessa villkor finns pga att skydda både mig som företagare och ledare, men oxå dig som anmäler sig. Är de något som är otydligt eller inte framgår kontakta mig innan bokning och anmälan via mail. För man kan inte komma i efterhand sen och påpeka. 

 • Klicka på det datum du vill gå kursen, klicka sedan på lägg i varukorg och sen gå till betalning och följ instuktioner. Välj de datum du är 100% säker på att du kan gå och inget annat förhinder kan uppstå. Är du osäker på om du kan gå då, avvakta med att anmäla dig tills du vet säkert. Är de ett särskilt hinder som skulle uppstå som inte går att förut se som tex dödsfall i närstående eller annan trauma kontakta mig så flyttar vi fram kursstillfället, är de dock ett förhinder som jag anser att man kan ändra på så går de inte att byta kurstillfälle, jag har rätt att neka ombokning, men inget är hugget i sten så kontakta mig.
 • Vid sjukdom eller symtom: Skulle man dock bli sjuk eller börja må dåligt några dagar innan kursen är kontakta mig genast, vid sjukdomsfall framflyttas anmälan till nästa tillfälle eller ett datum som vi kommer överens om, så man behöver inte vara rädd för att pengarna brinner inne. 
 • När man bokar fysisk kurs hos mig har man 14 dagars ångerrätt enligt distansavtalet, dock gäller inte ångerätten när bindningstiden träder i kraft, skulle bindningstiden trädit i kraft betalas inte köpesumman tillbaka vid avbokning. Skulle man avboka sin plats inom ångerrättstiden på kursen man bokat in sig på så återbetalas endast 80% av köpesumman, alltså återbetalas inte 20% av köpesumman som är anmälningsavgift, detta pga utgifter som företaget har. Skulle de ske en olycka eller sjukdomsfall så kan man få summan återbetalt 100% om intyg kan visas upp ifrån läkare (läkareintyg behövs visas upp pga att de finns flera som luras och bara säger så ibland och de visat sig vara en lögn).
 • Om jag som lärare behöver ställa in eller omboka kursen/utbildningen så kan man välja att få återbetalt eller flytta fram kursen till annat tillfälle.  
 • Bindande anmälan träder i kraft när man fått reiki manual via mailen - Denna/dessa brukar skickas ut ca. 2 veckor innan ibland tidigare om så önskas så man kan skumma igenom manualen i förväg. Skulle man boka en plats nära inpå kursen kan anmälan bli bindande direkt, detta framgår isåfall i bekräftelse mail.
 • Har du inte fått bekräftelse mail av mig, kolla skräpposten oxå -  kontakta mig via e-post [email protected]  

Se datum och/eller Boka/Anmäla dig till Reiki Kurs

Här är lite bilder ifrån tidigare kurser genom åren

Alla bilder som syns på sidan är godkända av deltagnarna. 


Bilder ifrån Reiki 1 och 2

Diplom för reiki 1 och 2 - Några av alla elever 

Elever från art och master kursen 

Master elever