Holistisk Reiki Healing

Denna holistiska reiki session skräddarsys efter din intention och avsikt. Avsikten kan vara ett särskilt healingskifte som du önskar att få hjälp med som ligger mentalt, emotionellt eller fysiskt. Avsikten kan även vara att du vill bara få landa en stund och vara i harmoniska energier. Få en balans i din ki-energi – livsenergi. 

Reiki är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet genom att stimulera den naturliga läkningsförmågan. En Reiki behandling ger djupavslappning och syftar till att reducera stress och hjälpa kroppen tillsjälv läkning på alla nivåer: psykiskt, fysiskt och andligt. 

Reikienergin arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar "må-bra-hormoner" i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem på samma sätt som exempelvis akupunktur och akupressur. Likheter finns även med terapier som Rosenmetoden, som går ut på att smärtsamma minnen lagras i kroppen i form av fysiska spänningar och blockeringar, och genom beröringen löser man upp spänningarna och klienten kan då släppa taget om det som orsakade smärtan från början. 

När man utsätts för trauma, eller känner rädsla, oro eller stress så lagras detta som minnen i vår kropp och i vårt undermedvetna, om man inte omgående jobbar med dessa ting när de uppstår. Det är då de skapas blockeringar både fysiskt, mentalt, emotionellt och andligt hos oss. Kanske har du hört talas om cell- och muskelminne. Kroppen lagrar våra minnen. När man får reiki så frisläpps en del som ligger i det undermedvetna och lyfter de till ytan för att sen frisläppa de. 

Reiki hjälper en att hitta ett inre lugn och de hjälper kroppen i sin tur att slappna av. När Usui skapade denna metod var de med avsikt att hjälpa andra att hitta sin inre balans, stillhet och frid. 

Denna session med holistisk reiki börjar vi med ett samtal, sen får du lägga dig på en varm bänk och bli inbäddad, i bakgrunden spelas stillsam lugn musik. Terapeuten leder in dig i ett meditativt tillstånd som hjälper dig att slappna av och sen påbörjas själva reiki healingen. Mot slutet får du bara ligga och vara medans reiki energierna landar i dig innan du leds ur den meditativa tillståndet, vi avslutar sen efter ditt uppvaknade med ett samtal. 

Upplevelsen av denna session varierar från person till person och vad intentionen var för Holistiska Reiki Healingen. De rekommenderas att man går regelbundet för att upprätthålla balansen i kroppen. 

 --------------------------------------- 

De som är bra att känna till är att kroppen har en förbluffande förmåga att minnas. Den bevarar faktiskt spår av alla våra trauman (fall, repetitiva rörelser, felaktig belastning, emotionella chocker, utmattning, stress) i form av energetiska spänningar, blockeringar och obalans. Till en början kompenserar och anpassar sig organismen, men så småningom multipliceras störningarna. Till slut rubbas olika system och funktioner i kroppen. De i sin tur kan skapa värk, stress, vikt rubbning, hormonbalans, sömnsvårigheter, inflammationer, depression och ångest osv. Så utöver vårdens hjälp kan man behöva ta hjälp av alternativmedicin för att skapa en helhetsläkning, alternativmedicin är ett komplement till vården.