Om Reiki

USUI SHIKI RYOHO - NATURLIG HEALING SYSTEM AV USUI

Reiki är en gammal österländsk energimedicinsk metod som idag anses vara en friskvårdsbehandling för att både hjälpa sig själv och andra här.

Reiki hjälper till att återfå ny kraft och energi. Läka de områden som behövs. Reikin arbetar både i fysiska, mentala, emotionella och själsliga kroppen, att återfå sin balans och harmoni i livet. I reikin arbetar man mycket kring ki-energin så att den får rätt balans och kraft.

Reiki utbildning riktar sig till dig som är nyfiken på energimedicin och healing. Kanske vill du utveckla din kunskap och förmåga till själslig och kroppslig läkning, både för att hjälpa dig själv och kanske för att hjälpa andra människor.

Reiki är en ganska så enkel teknik att lära sig. I steg 1 lär man sig grunderna, sen i steg 2, art och 3 får du mer djupare tekniker/verktyg för en djupare läkning och för att släppa taget på ting som sitter lite hårdare. Du får hjälp att omprogrammera negativa tankebanor och inställningar till positiva och kärleksfulla tankar.

Reiki för mig som healer och lärare så är reiki en del av mig, de är en livsstil man kan få om man väljer att bjuda in reikin varje dag i sitt liv, vilket jag rekommenderar. Så reiki är inte bara en behandlingsmetod anser jag. Ju mer jag själv bjuder in reikin i i mitt liv, så mycket bättre mår jag. Händer de trauman så läks de mycket fortare än innan, den hinner knappt sätta sig i kroppens system.

Reiki är helande och är en harmonisk, balanserande, högfrekvent livsenergi som allt och alla består av, med mycket gynnsamma läkande egenskaper.

Reiki bygger på övertygelse att Ki har en viktig betydelse vad gäller fysisk och psykisk hälsa. Fysiska och psykiska problem utvecklas när livsenergi/ki är blockerad och inte kan flöda fritt. Syftet med reiki är att frigöra dess blockeringar så att livsenergin kan flöda fritt, vilket hjälper kroppen att på naturlig väg läka sig själv. När Ki är hög och flödar fritt i kroppen stärker det immunförsvaret. När Ki är låg är risken större för att drabbas av sjukdom.

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet genom att stimulera den naturliga läkningsförmågan. Reiki är också namnet på själva metoden – japansk energimedicin som bidrar till djup avslappning, stressreduserande, lindring och självläkning på alla nivåer: psykiskt, fysiskt, emotionellt och andligt.

Reikienergin arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar "må-bra-hormoner" i kroppen som till exempel oxytocin. När man får en reikibehandling lägger man händerna i olika positioner för att stärka livsenergin och aktivera den självläkande förmågan hos människan. Man aktiverar immunförsvaret och den självläkande kraften inifrån. Reiki är den mest använda healingtraditionen i Sverige och den som det också går att visa vetenskapligt mätbara effekter från, eftersom beröringen ger stressreducering, lindrar smärta, och aktiverar ett välbefinnandehormon, oxytocin. Även om man inte tror på en övernaturlig kraft, och därför är bra att använda för stressreducering.

Som du redan vet så går man reikin i 3 steg. För varje steg ökar man reiki frekvensen och energin. Precis som på bilden ovanför så kan du se hur energin ökar för varje grad. Men vad lär man sig i varje grad kanske du undrar, här kommer lite grann vad varje steg innehåller. I Reiki 3 lär man sig art och master på samma gång. 

Reiki 1

Grunden

Självhealing

Healing till andra

Gassho meditation

Handpossitioner

Handscaning

Reiki till djur

Reiki till växter

Reiki till hemmet

Reiki till chakrasystemet

Joshin Kokyu ho

Avprogramering

Avgiftning

Reiki 2

3 symboler & mantra

Ögonhealing

Andas ut symbol

Beskära energi

Beskära band

Skicka distans reiki

Tidsresa

Rena platser

Läka känslor

Sei he ki - kapa mönster

Blodrengörning

Hela magen

Reiki Art

1 master symbol

1 symbol

Andlig kirurgi

Aura rening

Aura massage

Reikimeditation

Reikirörelse

Reiki promenad

Reiki Master

Att bli lärare

1 master symbol

Helande initering

Initering ceremoni

violetta andningen

Master meditation

Man väljer själv hur många steg man vill gå. Handlar de bara om att ge sig själv och ev. andra läkande och balanserande reiki så räcker de att gå steg 1. Men som många med mig så rekommenderad de att man går reiki 1 och 2 för att få med sig lite djupare tekniker och allt fler har intensivkurs under en helg för båda stegen om man går utbildningen fysiskt.

Att gå dem 2 sista stegen så rekommenderas de att de går ca 4-6månader minst emellan från steg 2. Allra oftast kör man reiki art och master stegen ihop under en helg.

Man känner bäst själv. Vissa räcker de med något steg, för andra vill man gå hela vägen för att bli komplett och hel med reikins magiska energi. Flera går master steget för sin egen skull och inte för att lära ut till andra.

Du väljer om du vill gå en kurs på distans och läsa i din egen takt och lämna in uppgifter, eller om du vill gå fysisk kurs som brukar ligga över en helg. Men man kan även kontakta mig för att gå vardagar oxå. 

Frågor om reiki kontakta mig via e-post.